Expositie Rietje Bakker

Expositie INSPIRED van Rietje Bakker te zien in Het PAND

Van 3 mei t/m 14 juni exposeert kunstenares Rietje Bakker haar werken onder de titel INSPIRED.

Rietje is van oorsprong bezigheidstherapeute en maakte tijdens haar opleiding kennis met allerlei technieken. Hier werd de basis gelegd om inventief met verschillende materialen om te gaan. Aanvankelijk hadden textiele werkvormen haar voorkeur, maar na verloop van tijd voelde ze zich toch meer tot schilderen aangetrokken.

Rietje nam deel aan schilderavonden van haar goede vriendin Christa Rosier (www.christarosier.nl) en kwam in contact met Jip Wijngaarden (www.jipwijngaarden.nl). Beide kunstenaressen inspireerden en motiveerden haar om zich steeds meer toe te leggen op het schilderen. Dat heeft tot prachtig werk geleid.

‘Ik werk graag met acryl en combineer dat soms met andere materialen, zoals textiel, papier of folie. Naast de schilderskwasten gebruik ik graag paletmessen of doeken en sponsen om de verf aan te brengen.

Mijn inspiratie doe ik op in het dagelijkse leven, de natuur, door beelden die ik zie in het nieuws of tijdens worship en Bijbellezen. Als ik een tekst lees of hoor, komen er vaak beelden bij me naar boven, die ik dan probeer vast te leggen. Dit niet zozeer in detail, maar meer vanuit mijn intuïtie. Mijn werk is figuratief in de ruime zin van het woord. Soms maak ik gebruik van teksten op mijn doeken om het thema te ondersteunen. Daarnaast maak ik fotoschilderijen, een combinatie van (familie-)foto’s, acryl en andere materialen. En tenslotte zijn daar mijn ‘rest’-schilderijen, kleine schildersdoeken waarop ik overgebleven verf aanbreng en waarbij ik gewoon kijk wat er ontstaat. Dit levert vaak verrassende resultaten op’, vertelt Rietje.

Een ontwikkeling van het laatste jaar is, dat zij maandelijks workshops geeft, waarvoor veel belangstelling is. Zie ook: www.rietjebakker.nl

De expositie INSPIRED is te zien van 3 mei t/m 14 juni in Het PAND, Spuistraat 1 in Spakenburg. Openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.